Mosselen met een heerlijke, romige saus, gegratineerd in de oven.
Kook de mosselen in een gesloten pan met de wijn 4-5 min op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken 3 keer goed om. Verwijder een lege schaalhelft van de mosselen en leg de gevulde schelpdelen in een cirkel op een ovenvaste schaal.
Zeef het kookvocht van de mosselen. Bak de sjalotjes 5 min in de boter. Voeg kerriepoeder toe en het mosselkookvocht en kook het mengsel 2 min. Meng de eidooiers met de crème fraîche en 3 el van het warme sjalotmengsel en doe dit mengsel weer in de pan. Laat de saus binden, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de mosselen en zet de schaal even onder de hete grill.
Bestrooi met peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |